SJUKGYMNASTIK PÅ VÄRMDÖ

LANDSTINGSANSLUTEN SJUKGYMNAST PÅ VÄRMDÖ - REMISSFRITT - FRIKORT GÄLLER - 250 kr / BESÖK

Ortopediska hälkoppar

Ortopediska hälkoppar tillverkas med individuell anpassning Ortopediska hälkoppar tillverkas med individuell anpassning

Hälkoppen 
Hälkoppen är ett styvt men dynamiskt hälkoppsinlägg med en djup skål för maximal avlastning av häl och hålfot. Hälkoppen tillverkas i en thermoplast som formas exakt efter patientens fot och ger maximal avlastning av hälen. Hälkoppen har i studier visat sig ge en god smärtlindrande effekt hos barn med hälsmärta beroende på överbelastning i hälbenet (Severs skada). Tjockleken på fettkudden i hälen ökar, därmed uppnås en  tryckminskning och smärtlindring i hälen genom att hälkudden inte plattas ut vid belastning. Hälkoppen fungerar på samma sätt vid hälsporrebesvär. Jag har arbetat med hälkoppen  i närmare 9 år och tillverkat mer än 1800 par som hjälpt barn och vuxna med smärta från hälar och plantarsena.

Garanti
För att uppnå önskad effekt och hållbarhet är det viktigt att använda stabila skor med snörning typ joggingskor eller promenadskor. Plastmaterialet brukar hålla 8-12 månader om skötselråden följs. För en tung person eller en flitig löpare kan hälkopparna vara uttjänta lite snabbare, besvären brukar vara över när hälkoppen tjänat ut och då finns oftast inget behov av att tillverka nya koppar. För växande barn beror hälkoppens funktionstid på fotens tillväxthastighet. När foten växer kommer hälkoppen att bli för liten och då finns för det mesta behov av ytterligare ett par tills tillväxtzonerna i hälbenet slutit sig vilket brukar ske i 13-14-årsåldern för flickor och 14-15-årsåldern för pojkar.
Om smärtlindring helt uteblir inom 4 v gäller full returrätt. Hälkopparna tillverkas av biologiskt nedbrytningsbart material vilket kan återvinnas efter användning.


                                             

Läs mer om forskning på hälsmärta hos barn.

Klicka på pdf filen: